ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ "ΣΠΗΛΙΑ"

Εδώ οι Θεοί χαμήλωσαν απ' την κορφή του όρους Πελιναίο αναζητώντας τη θάλασσα. Στους πρόποδες του όρους Μάκρη πάνω από τον Αμυθούντα ποταμό στάθηκαν και μαζί με τους ανθρώπους έστησαν ένα ατέλειωτο παιχνίδι με τις πέτρες. Έτσι γεννήθηκαν τα Σπήλια. Οι κατοικίες των ανθρώπων. Ύστερα οι άνθρωποι χαμήλωσαν ακόμα πιο κοντά στη θάλασσα και στα Σπήλια μείναν οι Νεράιδες και τα Ξωτικά που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά οι Αρχαίοι Θεοί. Πολύ αργότερα εμείς γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και προσπαθήσαμε να ξαναδώσουμε πνοή στα πέτρινα εγκαταλελειμμένα σπίτια κι έτσι γεννήθηκαν "Τα Σπήλια Ξενώνας".

Τα Σπήλια αγναντεύουν τον όμορφο κάμπο, την απέραντη γαλάζια θάλασσα και αφουγκράζονται τους ψιθύρους της αιώνιας γής. Τους Θεούς μπορείς ακόμα και σήμερα να τους συναντήσεις καμιά φορά ανάμεσα στις πέτρες και τα χαλάσματα.

Στα Καρδάμυλα θα σταθείς οπωσδήποτε στην πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και τον ποταμό που τη διασχίζει τριγύρω το μάτι θα παίζει στις κορφές των βουνών και το δρομάκι από την πλατεία ανηφορίζει για να σε οδηγήσει στα Σπήλια .


Τα Σπήλια σαν οικισμός είναι εγκαταλελειμμένος εδώ και αρκετές δεκαετίες γι αυτό και κρατάει ατόφια τα υπέροχα στοιχεία της γνήσιας λαϊκής αρχιτεκτονικής . Είναι χτίσματα σίγουρα του 16ου και 17ου αιώνα όταν οι κάτοικοι άρχισαν να εγκαταλείπουν την φρουριακή δομή του χωριού. Από εδώ έχουμε μια υπέροχη θέα προς το λιμάνι και τη θάλασσα και μπορείς ακόμα να θαυμάσεις από ψηλά τον ποταμό με τους νερόμυλους ή με δέος να αντικρίσεις το μεγαλείο των γύρω βουνών που στην κυριολεξία περιβάλλουν την περιοχή.

Τα Σπήλια Ξενώνας είναι ένα συγκρότημα με τέσσερα σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν τουλάχιστον δώδεκα (12) άτομα. Έτσι όπως είναι τοποθετημένα στο ψηλότερο σημείο του οικισμού προσφέρουν μαζί με την υπέροχη και φανταστική θέα τις ιδανικότερες συνθήκες αν το θελήσεις για περισυλλογή και απομόνωση. Τα σπιτάκια προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια άνετη διαμονή χειμώνα και καλοκαίρι.

   
   

 

"Σπήλια Ξενώνας" - Παραδοσιακές κατοικίες - Περιοχή Σπήλια - Καρδάμυλα - 82100 - Χίος - Ελλάδα
τηλ: (+30)-22720-22933,22823 - fax: (+30)-22720-22823, κινητό: 6945-319737,
email: info@spilia-chios.gr

Σχεδιασμός & Φιλοξενία: Chiosnet

Αρχή | Παρουσίαση | Δωμάτια | Κρατήσεις | Δημοσιεύσεις | Καρδάμυλα | Οδηγίες Ταξιδιού | Φωτογραφίες